HK-Andullatietherapie in Nieuw-Buinen: uw adres voor pijnvrij door het leven

Gepubliceerd op 9 oktober 2017 om 21:05

Hendrik Koerts uit Nieuw-Buinen begon in januari van dit jaar met zijn bedrijf HK-Andullatietherapie. Het is een bedrijf dat ervoor zorgt dat mensen pijnvrij door het leven kunnen gaan. Koerts voert de werkzaamheden zowel thuis als op locatie uit.

Het is een therapie, die is gebaseerd op variërende frequenties van trillingen, gecombineerd met warmte van infrarode straling, waardoor diverse pijnklachten van spieren en skelet kunnen verminderen. De behandelingen vinden op een zogenaamd andullatiematras plaats.

Het andullatiematras geeft een kwartier tot een half uur een programma van verschillende soorten trillingen. Hierbij komt door middel van een ingebouwde infraroodlamp warmte en worden de klachten verholpen. Het apparaat kent maar liefst twintig programma’s. De doorbloeding van de weefsels en de afvoer van afvalstoffen worden bevorderd. De infraroodwarmte verzacht verkrampte spieren en vermindert pijn en ontstekingen. Dus ook voor sporters is het ideaal. De behandeling is zeer geschikt voor de volgende klachten: Chronische (lage) rugpijn, botontkalking, pijnlijke gewrichten, pijnlijke en/of zwakke spieren, overspanning van de spieren, neurologische aandoeningen, sportprestaties en menopauze.

Koerts had zelf jarenlang fysieke klachten. Als gevolg daarvan onderging hij andullatietherapie. Het wierp zijn vruchten af en Koerts kwam van zijn klachten af: ,,Ik heb zelf jarenlang met pijn rond gelopen waardoor ik verschillende methodes heb geprobeerd om er vanaf te komen. Uiteindelijk is mij Andullatietherapie aanbevolen en dit heeft mijn wereld totaal veranderd. Na een aantal proefliggingen op een andullatiematras merkte ik al snel resultaat en ik begon mijzelf steeds beter te voelen. Het heeft er uiteindelijk toe geleid om zelf een matras aan te schaffen met als resultaat dat ik weer pijnvrij door het leven kan.”
Uit onderzoek blijkt dat de therapie in geval van langdurige, chronische aandoeningen bij 84% van de patiënten tot een vermindering of verzachting van de pijnklachten heeft geleid en het dus echt raadzaam is.

Door Week in Week uit / Gerry Grave.